person sprayar rengöringsmedel på ett skrivbord med blåa gummihandskar

8 tecken på att ditt företag behöver professionell kontorsstädning

Att upprätthålla en hög standard av renhet och hygien på arbetsplatsen är avgörande för både de anställdas välbefinnande och företagets image. Här följer åtta tecken som indikerar att det kan vara dags att investera i professionell kontorsstädning

Röda flaggor från en professionell städfirma

Att upprätthålla en hög standard av renhet och hygien på arbetsplatsen är avgörande för både de anställdas välbefinnande och företagets image. Här följer åtta tecken som indikerar att det kan vara dags att investera i professionell kontorsstädning:

1. Damm och smuts som inte verkar försvinna

Om arbetsplatsen konstant kämpar med ackumulering av damm och smuts, även strax efter en grundlig städning, är det ett tydligt tecken på att nuvarande städinsatser inte räcker till. Damm kan inte bara försämra luftkvaliteten vilket såklart kan innebära andningsproblem, utan också skada känslig elektronisk utrustning. Luftrenlighet är något som är enormt viktigt och även något som en professionell städtjänst kan hjälpa till med genom att effektivt ta bort damm och smuts, även från svåråtkomliga områden.

2. Ökad sjukfrånvaro

Har dina anställda regelbundet börjat anmäla sjukvaro? Då kan det vara ett tecken på att kontoret behöver städas mer ordentligt. Bakterier, virus och allergener samlas på ytor och i textilier och sprids lätt i ett dåligt ventilerat kontorslandskap. Professionell kontorsstädning innefattar ofta desinficering och grundlig rengöring av alla ytor, vilket minskar risken för sjukdomsspridning.

3. Dålig lukt som inte försvinner

Om ett kontor plågas av dåliga lukter som inte vill försvinna, oavsett hur mycket man vädrar eller använder luftfräschare, kan det vara ett tecken på djupare liggande problem. Det kan röra sig om allt från mögel i fuktiga utrymmen till gammal mat som glömts i gemensamma utrymmen. Dessa lukter är inte bara obehagliga utan kan också innebära hälsorisker. En professionell städfirma har erfarenhet av att identifiera och åtgärda källan till dåliga lukter, vilket skapar en fräschare och mer välkomnande arbetsmiljö.

4. Kund- och besökarreaktioner

När kunder eller besökare gör negativa kommentarer om renligheten eller när de direkt påverkas av orenheter i lokalen, är det en omedelbar varningsflagga. Företagets lokaler fungerar som en förlängning av varumärket, och hur de uppfattas kan ha allvarliga effekter på affärsrelationer och företagets rykte. Vi på Rexagon vet hur viktigt det är för företag att ha en välkomnande och ren miljö, och vi hjälper gärna till att säkerställa att ditt företag alltid visas från sin bästa sida.

5. Mögel eller fuktfläckar

Upptäckten av mögel eller fuktfläckar inom kontorsområdet är inte bara ett problem rent visuellt utan också en direkt hälsorisk. Mögel kan leda till allvarliga andningsproblem och allergiska reaktioner hos de anställda. Det kan också tyda på problem med byggnadens underhåll som behöver åtgärdas. Professionella städfirmor har ofta kunskap och utrustning för att bekämpa mögel och förebygga dess återkomst genom att adressera grundorsaken till problemet, vilket är svårt att göra på egen hand utan professionell hjälp.

6. Slitna och smutsiga mattor

Mattor som är fläckiga, slitna eller bär på dålig lukt kan inte bara dra ner intrycket av kontoret utan också vara hem för dammkvalster och andra allergener. Regelbunden professionell mattrengöring är avgörande för att hålla dessa områden rena och fräscha, samt för att förlänga mattornas livslängd.

7. Synligt skräp och överfulla sopkärl

Om skräp samlas på golven och sopkärlen ständigt överflödar är det ett tecken på att städrutinerna inte är tillräckliga. Detta kan snabbt skapa en oorganiserad och oren miljö som påverkar arbetsmiljön negativt. Professionell städning säkerställer att alla områden hålls fria från skräp och att sopor hanteras korrekt.

8. Du har inte tid att hantera det själv

Slutligen, om du eller din personal konstant känner att ni inte har tid att upprätthålla en ren arbetsmiljö på grund av era arbetsbelastningar, är det definitivt dags att anlita professionell hjälp. Att delegera städningen till experter frigör värdefull tid som ni kan lägga på er kärnverksamhet, samtidigt som ni kan vara säkra på att kontoret alltid är rent och inbjudande.

Behöver du hjälp med kontorsstädning?

Att hitta den rätta firman för kontorsstädningen är inte något man bara slänger ihop. Det är en hel del att tänka på – vilka behov just ert kontor har, att ta sig tid att kolla upp olika städfirmor och jämföra priser och dylikt. Vi på Rexagon är en erfaren städfirma i Malmö och Lund, med vår erfarenhet av att städa kontor kan vi erbjuda en tjänst som inte bara lever upp till förväntningarna, utan faktiskt går förbi dem, och hjälper till att skapa en ren, inbjudande och mer produktiv arbetsplats.

Innehållsförteckning

Kontakta oss för gratis offert

Om du är intresserad av vår att få professionell hjälp med städning är du varmt välkommen att kontakta oss för en gratis offert.  Vi är alltid redo att besvara eventuella frågor och ser fram emot att höra från dig!