matta

Din personliga guide till smartare hemstädning: Proffstips för alla

Vi vet alla att hålla hemmet rent kan kännas som ett evigt projekt. Men, tro det eller ej, det finns smarta knep och strategier som kan göra städningen både smidigare och mindre av en tidstjuv.

Våra bästa tips

Vi vet alla att hålla hemmet rent kan kännas som ett evigt projekt. Men, tro det eller ej, det finns smarta knep och strategier som kan göra städningen både smidigare och mindre av en tidstjuv. Vi på Rexagon är en erfaren städfirma i Malmö och Lund och har tagit fram denna guide som är fullpackad med proffstips som gör att du kan få ditt hem att glänsa med mindre möda. Oavsett om du vill piffa till din nuvarande städrutin eller bara söker sätt att göra städningen lite mindre av ett berg att bestiga, så har vi samlat de bästa råden för varje vrå av ditt hem.

Gör städningen till en del av din rutin

Fixa ett städschema: Genom att bryta ner städjobbet i mindre delar som du sprider ut över veckan blir allt mycket lättare att hantera. Bestäm dig för vilken dag som är bäst för vad – kanske dammsugning på måndagar och badrummet på tisdagar. På så sätt håller du hemmet fräscht utan att det känns som att städningen tar över ditt liv.

Gör en checklista: Med en städlista ser du till att inget glöms bort och du får den där härliga känslan av att bocka av saker när de är klara.

Smarta städtips som sparar tid

Använd de bästa verktygen: Att satsa på bra städredskap är en god investering. En kraftfull dammsugare, mikrofiberdukar och en bra mopp kan verkligen göra underverk.

Städa från toppen och ner: Börja alltid högst upp, till exempel med takfläktar eller hyllor, och jobba dig neråt. På så vis undviker du att smutsa ner det du redan städat.

Extra kärlek till de mest använda områdena: Köket och badrummet använder vi ofta, så de behöver lite extra uppmärksamhet. Att hålla dessa utrymmen rena och desinficerande är A och O för ett hälsosamt hem.

Experttips för ett skinande rent hem

Balansera mellan djuprengöring och snabbfix: Det är viktigt att känna till skillnaden mellan en ordentlig djuprengöring och det dagliga underhållet. Djuprengöring, som att skrubba badrummet eller göra rent ugnen, behövs inte göras lika ofta som att snabbt torka av ytor och sopa golven.

Välj rätt rengöringsmedel: Se till att använda de rengöringsprodukter som passar just dina ytor för att undvika skador och få bästa möjliga resultat. Vissa material, som marmor och granit, kräver speciella produkter.

Kom ihåg de lättglömda ställena: Glöm inte bort de där ställena som lätt blir bortglömda, som bakom apparater och under möbler. Att inkludera dessa i din städrutin gör ditt hem ännu renare.

Få hjälp med hemstädning

Vi vet att det kan vara mycket att hålla reda på, och det är inte alltid att tiden finns till. Därför står vi på Rexagon redo att bistå dig.

Låt oss ta hand om din hemstädning, så att du kan fokusera på det du gör bäst. En välskött arbetsplats bidrar inte bara till en positiv atmosfär som höjer moralen och motivationen – den reflekterar också din verksamhets professionalism och omsorg om dina medarbetare. Kontakta oss på Rexagon för att få ett skräddarsytt städupplägg som passar just ditt kontors behov.

Läs mer: Fönsterputs i Malmö
Läs mer: Fönsterputs i Lund

Innehållsförteckning

Kontakta oss för gratis offert

Om du är intresserad av vår att få professionell hjälp med städning är du varmt välkommen att kontakta oss för en gratis offert.  Vi är alltid redo att besvara eventuella frågor och ser fram emot att höra från dig!